پسته قم
تصاویر زیر از کتاب “پسته ایران” نوشته محمد حسن ابریشمی است. دکتر ابریشمی انسانی باذوق و بسیار وطندوست و خوشبیان است. چند دهه پیش از بانک کشاورزی بازنشسته شد و پس از آن به صورت جدی شروع به تحقیق در خصوص درختان و گیاهان محلی ایران کرد. الان باید در دهه هشتم یا نهم زندگی […]
تصاویر زیر از کتاب “پسته ایران” نوشته محمد حسن ابریشمی است. دکتر ابریشمی انسانی باذوق و بسیار وطندوست و خوشبیان است. چند دهه پیش از بانک کشاورزی بازنشسته شد و پس از آن به صورت جدی شروع به تحقیق در خصوص درختان و گیاهان محلی ایران کرد. الان باید در دهه هشتم یا نهم زندگی خود باشد.
حاصل کارهایش چندین کتاب از جمله یکی همین کتاب مذکور و کتاب “شناخت زعفران ایران” و مقالات بسیار دیگر است. کارهای او با استقبال زیادی بهخصوص در میان محققان روبهرو شده است. پیش از انقلاب حداقل من نه باغ پستهای دیدم و نه ذکری از وجود آن شنیدم. تنها در متنهای تاریخی ذکری از آن شده بود.
در چند دهه اخیر باغات پسته زیادی در اطراف قم ایجاد شد.
طعم پسته قم کمنظیر و شاید بتوان گفت بینظیر است؛ به نحوی که شنیدم پسته قم به نام جاهای دیگر صادر میشود.
درخت پسته از درختان کم آبخواه و مقاوم به شوری و سختی آب است.
از یکی از باغداران پسته شنیدم که باغش را با آبی باسختی چند هزار آبیاری میکند. اینکه آب با این میزان سختی چقدر برای خاک زیان دارد، نمیدانم. متخصصان باید نظر بدهند.
سیدمحسن محسنی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0