💢 رمضان در فرهنگ مردم روستای دستگرد قم پخت نان مخصوص (بیست و هفتمی)
در روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان طبق رسم و عقیدهای کهن، در خانههایی که پخت نان برای مصرف خانواده انجام میشود، چند چانه خمیر را هم گرفته و روی آن سیاهدانه میپاشند و در آخر کار پخت، آنها را داخل تنور میگذارند تا پخته شود. این گردهنان که در اندازههای کوچک و ضخیم […]
در روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان طبق رسم و عقیدهای کهن، در خانههایی که پخت نان برای مصرف خانواده انجام میشود، چند چانه خمیر را هم گرفته و روی آن سیاهدانه میپاشند و در آخر کار پخت، آنها را داخل تنور میگذارند تا پخته شود. این گردهنان که در اندازههای کوچک و ضخیم تهیه میشود، پس از خشک شدن برای برکت انبارهای غلات و حبوبات مصرفی خانه، داخل آنها گذاشته میشود و بر این عقیدهاند که برکت پیدا میکند و کسانی هم که پخت نان ندارند، به دیگران سفارش میدهند که حداقل یک قرص از این نان را که نام (بیست و هفتمی) دارد، برایشان بپزند و آرد این نوع نان هم معمولاً از دست زنان سیده و یا زنانی که نامشان فاطمه است تهیه میشود.
مصطفی جعفرزاده دستجردی
۱۴۰۳/۰۱/۱۹
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0